TELEFOONNUMMERS

Diagnostiek

In Gezondheidscentrum Wilnis is een locatie van Unilabs gevestigd. (voorheen Saltro) U kunt op deze locatie terecht voor bloedonderzoek en fundusonderzoek (oogfoto) Voor beide onderzoeken wordt alleen op afspraak gewerkt.

Bloedonderzoek
Bloedonderzoek wordt ook wel bloedprikken of bloedafname genoemd. Wanneer u bent doorverwezen voor bloedafname, dan wil uw huisarts meer weten over de werking van uw lichaam. Bloedonderzoek wordt gedaan om een mogelijke de oorzaak van uw klachten te vinden. Bij een bloedonderzoek wordt één of meerdere buisjes bloed afgenomen uit een ader, meestal in uw arm.

Fundusonderzoek
Met dit onderzoek worden er foto’s gemaakt van de bloedvaten in het netvlies van uw oog. Aan de hand van deze foto’s kan de optometrist de kwaliteit van de bloedvaten beoordelen. Bij sommige aandoeningen kunnen deze vaten aangetast zijn. Bijvoorbeeld bij suikerziekte. Op basis van de kwaliteit van de bloedvaten kan uw arts bepalen welke behandeling nodig is. Het onderzoek duurt ongeveer 10 tot 20 minuten

Openingstijden:

Maandag:
Dinsdag:
Woensdag: 
Donderdag:
Vrijdag:
Zaterdag:
Zondag:

op afspraak
op afspraak
op afspraak
op afspraak
op afspraak
gesloten
gesloten

Spoedgevallen

Levensbedreigende situatie
Bij een levensbedreigende situatie belt u 112 !

Verwondingen of spoedeisende klachten
Bij verwondingen of spoedeisende klachten belt u van maandag t/m vrijdag tussen 08:00 en 17:00 uur naar (0297) 303404. U kiest hierbij optie 1 in het belmenu.

Na 17:00 uur, op feestdagen of in het weekend kunt u terecht bij Huisartsenpost Leidsche Rijn (Soestwetering 1, 3543 AZ Utrecht). Telefonisch bereikbaar op (088) 1309620.