TELEFOONNUMMERS

Nieuws algemeen

Per 1 oktober is er een nieuwe diëtist in ons pand, Elenore Boot.

Kijk onder de kop hierboven voor meer informatie.

Heeft u vaker last van lichamelijke klachten zoals stress, hoofdpijn, somberheid of slecht slapen? En wilt u daar graag iets aan doen, maar weet u niet hoe? Medicijnen zijn niet altijd de oplossing voor deze klachten, uw Praktijkondersteuner of huisarts kan u daarom ‘Welzijn op recept’ voorschrijven. Nadat u een doorverwijzing heeft gekregen, neemt de welzijnscoördinator van St. Tympaan-De Baat contact met u op.

Door iets te gaan doen wat u leuk vindt en waar u goed in bent, kunt u zich weer beter gaan voelen. U kunt nieuwe mensen ontmoeten of een oude (of nieuwe!) hobby oppakken.
Ook iets voor een ander doen geeft een zinvol gevoel. De welzijnscoach verkent samen met u de mogelijkheden en ondersteunt u bij het nemen van de eerste stappen.

Diverse onderzoeken in Nederland en Engeland laten hetzelfde zien. Met Welzijn op Recept (WoR) komen inwoners vanuit de eerstelijnszorg sneller en beter terecht bij ondersteuning en activiteiten in het voorliggend veld. Dat kan op langere termijn 25% minder verwijzingen geven naar de tweedelijnszorg. En er is een directe toename van welbevinden, zelfvertrouwen, zelfredzaamheid en toekomstperspectief.

Robin Zuidam voorzitter van Stichting Het Bezinningshuis en Marijke Kortmann, huisarts in Wilnis, tevens kaderarts palliatieve zorg leiden op 8 juni een bijeenkomst over palliatieve zorg.

De bijeenkomst is ter gelegenheid van het 25 jarig bestaan van het Johannes Hospitium en wordt mede mogelijk gemaakt door de Stichting Gezonde Venen en Netwerk Palliatieve Zorg Noordwest Utrecht.

Dat we op een gegeven moment overlijden is onvermijdelijk. Hoe we overlijden daar kunnen we wel invloed op hebben door er tijdig over na te denken en te praten met mensen in uw omgeving, uw naasten en uw huisarts. Wat is voor u belangrijk in de laatste fase van uw leven, welke zorg zou u willen ontvangen en waar? Is het voor u belangrijk bepaalde zaken te regelen?

Om goed in gesprek te kunnen gaan is goede informatie nodig. Deze informatie willen we u tijdens deze bijeenkomst bieden.

De bijeenkomst vindt plaats op 8 juni 2023 tussen 15:00-17.00 (inloop vanaf 14:30) in de Willestee, Pieter Joostenlaan in Wilnis.

Aanmelden kan via onderstaande link of telefonisch via 085-0043088

Alle covid beperkende maatregelen zijn opgeheven conform het huidige advies van de overheid.

We hebben een nieuwe website! Deze is aangepast aan de eisen van vandaag. Hopelijk bevalt hij u ook.

Spoedgevallen

Levensbedreigende situatie
Bij een levensbedreigende situatie belt u 112 !

Verwondingen of spoedeisende klachten
Bij verwondingen of spoedeisende klachten belt u van maandag t/m vrijdag tussen 08:00 en 17:00 uur naar (0297) 303404. U kiest hierbij optie 1 in het belmenu.

Na 17:00 uur, op feestdagen of in het weekend kunt u terecht bij Huisartsenpost Leidsche Rijn (Soestwetering 1, 3543 AZ Utrecht). Telefonisch bereikbaar op (088) 1309620.