TELEFOONNUMMERS

Huisartsen­praktijk Wilnis

Na jaren van steeds intensievere samenwerking zijn sinds 1 januari 2018 de huisartsenpraktijken "Groeneveld & Tantua" en "De Wagenmaker" samengevoegd tot één team. Hierin werken vijf huisartsen, zes doktersassistentes en zes praktijkondersteuners samen om goede zorg aan u te leveren.

Openingstijden

Maandag 
Dinsdag 
Woensdag 
Donderdag 
Vrijdag 
Zaterdag 
Zondag 

08.00 – 17.00
08.00 – 17.00
08.00 – 17.00
08.00 – 17:00
08.00 – 17.00
Gesloten
Gesloten

Telefonische bereikbaarheid:
08.00 – 11.00
11.30   – 12.30
14.00  – 16.00

Algemene praktijkinformatie

Wilt u meer lezen over onze privacy, klachtenregelingen en praktijkregelementen?

Reglementen

Tips en klachten

Veel gestelde vragen

Contact

Adres
Wagenmaker 99A
3648 KV Wilnis

Telefoonnummer
U kunt ons telefonisch bereiken op (0297) 303404.

E-mail
E-mailadres: U kunt ons mailen via info@huisartswilnis.nl.

Na 17 uur, op feestdagen en tijdens weekenden kunt u terecht bij Huisartsenpost Leidsche Rijn, Soestwetering 1, 3543 AZ Utrecht. Telefoon: (088) 1309620

Ook via uw zorgonline (https://huisartsenpraktijkwilnis.uwzorgonline.nl/) kunt u contact opnemen of via Uw Zorg Online app

Voor zorgverleners

Zorgmail

AGB: 01008138

NHG praktijkaccreditatie
Begin 2016 is de praktijk aangemeld voor het kwaliteitskeurmerk van het Nederlands Huisartsen Genootschap. Om hieraan te voldoen moeten de bedrijfsvoering, service, dienstverlening en alle zorginhoudelijke processen voldoen aan de eisen van deze landelijke organisatie. Dit moet uitgebreid op papier worden gezet. Bovendien is aan het keurmerk nadrukkelijk verbonden dat de praktijk werkt aan een continu proces van kwaliteitsverbetering.

Voor de toekenning van het keurmerk worden huisartsenpraktijken elk jaar gecontroleerd in een audit. Hierbij komt een inspecteur uitgebreid de praktijk bekijken. Hij/zij ziet erop toe dat alles op orde is en volgens de normen wordt uitgevoerd.
Wij zijn in mei 2023 opnieuw gevisiteerd en zijn er trots op dat we al voor het 7e jaar achtereen geaccrediteerd zijn en het kwaliteitslogo mogen voeren.

Over de praktijk

Na jaren van steeds intensievere samenwerking zijn sinds 1 januari 2018 de huisartsenpraktijken “Groeneveld & Tantua” en “De Wagenmaker” samengevoegd tot een team. Hierin werken inmiddels meerdere huisartsen, doktersassistentes en praktijkondersteuners samen om optimale huisartsenzorg te leveren. Een van onze speerpunten is dat we het “dorpse” karakter wat beide praktijken kenmerkten willen proberen te behouden in Huisartsenpraktijk Wilnis.

Wij vinden het erg belangrijk dat huisarts en patiënt elkaar goed kennen omdat we ervan overtuigd zijn dat dit de kwaliteit van zorg ten goede komt. Bij het maken van afspraken let de assistente erop dat u een vertrouwd gezicht ziet maar wij vragen u ook zelf hierop te letten. Uiteraard kan het bij een spoedsituatie of tijdens afwezigheid van een arts noodzakelijk zijn om hiervan af te wijken.
Binnen de praktijk wordt er naast “algemene” huisartsenzorg door de praktijkondersteuners extra aandacht gegeven aan ouderen en patiënten met een chronisch aandoening zoals diabetes mellitus, COPD en hart- en vaatziekten. Bovendien zijn in onze praktijk praktijkondersteuners geestelijke gezondheid voor zowel volwassen als jeugd werkzaam.

De huisartsen van onze praktijk delen gezamenlijk de medische zorg in het Johannes Hospitium in Wilnis.

TEAM

Tim Tantua

HUISARTS

BIG-nummer 19059033401

Werkdagen
maandag t/m vrijdag, waarvan 1 wisselende vrije dag.

Over mij
Ik ben huisarts sinds 2008 en werk sinds 2012 in Wilnis en doe dat nog iedere dag met veel plezier. In 2018 is de praktijk verhuisd naar GezondWilnis en nog dagelijks geniet ik van de luxe van het hebben van een ‘eigen’ kamer; hier kan ik een deel van mijn hobby’s tentoonstellen waar (volgens mijn vrouw) thuis geen plaats voor is.

Daarnaast deel ik ook in de medische zorg in het hospice en mag ik mijzelf de dokter van nijntje noemen.

Mijn vrouw en ik zijn liefhebbers van reizen, lekker eten, film en gezellig met vrienden uitgaan. Het grootste deel van de familie van mijn vrouw woont in Indonesië, dus om de paar jaar ben ik wel eens een maandje afwezig. Tijdens de pandemie heb ik eindelijk mijn motorrijbewijs gehaald en sindsdien kan ik heerlijk ontspannen en de visites te rijden op mijn Rebel.

Sinds 1 september 2023 leid ik samen met collega Groeneveld dokter Ali op tot huisarts.

Reinier Groeneveld

HUISARTS

BIG-nummer 19058428101

Werkdagen
maandag t/m vrijdag, waarvan 1 wisselende vrije dag.

Over mij
Ik ben sinds 2006 huisarts in Wilnis. Eerst samen met mijn vader in de praktijk aan de Dorpsstraat, daarna op dezelfde locatie met collega Tantua. Maar nu geniet ik nog elke dag van de gezelligheid van het werken in een groter team, en van het samenwerken met de andere hulpverleners in ons pand.

Ik woon samen mijn echtgenote en onze dochter.

In mijn vrije tijd besteed ik veel tijd aan mijn hobby’s: mijn oldtimer (Willys MB uit 1943) en mijn onderzoeksproject naar de medische dienst van het Amerikaanse leger tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Met vriendelijke groeten,
Reinier Groeneveld

Marijke Kortmann

HUISARTS

BIG-nummer 19059033401

Werkdagen
maandag t/m vrijdag, waarvan 1 wisselende vrije dag.

Over mij
Sinds 2000 ben ik huisarts in Wilnis. Dit mooie vak geeft mij nog altijd veel voldoening.
Ik ben getrouwd met Bob en heb twee grote zonen.
Voor zover de drukte van de praktijk het toelaat, sport ik graag en ga ik ook graag op pad met onze boot. Ik vind het heerlijk om op het water te zijn.
Ik heb de kaderopleiding palliatieve zorg gevolgd, d.w.z. dat ik mij verdiep heb in de zorg rondom het levenseinde. Dat komt goed van pas bij ons werk in het hospice van Wilnis.

Ilse Badenbroek

HUISARTS / waarnemer

BIG-nummer 09916222501

Over mij
Januari 2022 ben ik gestart als vaste huisarts in het team van huisartsenpraktijk Wilnis. De opleiding tot huisarts heb ik in 2021 afgerond en in dezelfde periode ben ik ook gepromoveerd. Mijn promotieonderzoek ging over de preventie van hart- en vaatziekten en suikerziekte in de huisartsenpraktijk, een groot onderzoek waar ook de huisartsenpraktijk in Wilnis aan mee heeft gedaan.

Mijn vrije tijd spendeer ik graag met mijn familie, verder hou ik van sporten, dansen, klussen in en om het huis, koken en reizen.

Lieneke Fibbe

HUISARTS / waarnemer

BIG-nummer 1991601101

Over mij

Vanaf januari 2024 zal ik als vaste huisarts verbonden zijn aan de praktijk. Ik beoefen mijn vak met veel enthousiasme en plezier. Ik vind het belangrijk om de mensen achter de problemen te leren kennen, elk met hun unieke verhalen. Nadat ik in het ziekenhuis op de IC en de acute psychiatrie heb gewerkt ben ik in 2018 huisarts geworden. Ik heb enkele jaren in Zaandam gewerkt. Vervolgens heb ik samen met mijn gezin een tijdje in Nieuw-Zeeland gewoond waar ik ook heb gewerkt als huisarts. Mijn hobby’s zijn reizen (maak je geen zorgen, emigratie staat voorlopig niet op de planning), plezier maken met mijn man en drie dochters, duiken en hardlopen.

Tineke Kentrop

POH-S

Werkdagen
maandag, dinsdag en woensdag.

Over mij
Sinds 1980 werk ik in de huisartsenpraktijk van Wilnis.

Eerst als doktersassistente, nu alweer 11 jaar als Praktijk Ondersteuner Huisarts.

Als praktijkondersteuner Huisarts Somatiek ben ik gespecialiseerd in het bieden van ondersteuning aan mensen met chronische gezondheidsproblemen (suikerziekte, hart- en vaatziektes , astma/COPD en ouderenzorg).

Ik ben getrouwd met Henk. Samen hebben wij 1 dochter, Marleen, en 3 prachtige kleinkinderen: Irene, Julia en Jan.

In mijn vrije tijd lees ik graag een boek, wandelen met de hond en daarnaast speel ik graag badminton. In de vakanties ga ik het liefst kamperen in Frankrijk met onze caravan.

Jacqueline Wesselius

POH-S

Werkdagen
dinsdag en donderdag.

Over mij
Ik ben Jacqueline Wesselius en werk sinds maart 2022 bij huisartsenpraktijk Wilnis als POH-S. Ik ben in 2002 afgestudeerd aan de hbo-v in Groningen. Daarna ben ik als verpleegkundige aan het werk gegaan in het ziekenhuis (o.a. op cardiologie). Na het ziekenhuis ben ik lange tijd werkzaam geweest in de verslavingszorg waar ik mensen begeleidde in hun detox proces.
Vorig jaar ben ik afgestudeerd als POH-S, ik heb mijn stage ook in Wilnis gelopen. Mijn werkzaamheden bestaan uit het begeleiden van mensen met chronische gezondheidsproblemen zoals; Diabetes type 2, hart en vaatziekten, astma/COPD en de ouderenzorg.
Ik ben getrouwd en heb 3 meiden, we wonen in Hoofddorp. In mijn vrije tijd ben ik graag buiten in de natuur. Of ik verlies me heerlijk in een boek. Ik hou er van om af te spreken met vriendinnen onder het genot van lekker eten.

Annelies Rodenburg

POH-S

Werkdagen
maandag, donderdag, vrijdag.

Over mij
Sinds 2015 ben ik aan het werk als praktijkondersteuner somatiek in een huisartsenpraktijk. Daarvoor heb ik als doktersassistente gewerkt.
Sinds 2023 werk ik als praktijkondersteuner somatiek bij Huisartsenpraktijk Wilnis. Mijn werkzaamheden bestaan uit het ondersteunen van mensen met bepaalde chronische ziekten, zoals ziektes van hart en bloedvaten, diabetes (suikerziekte), astma en COPD. Ook bied ik ondersteuning aan ouderen en geef ik adviezen over het voorkomen van ziektes aan hart en vaten.

Ik ben getrouwd en heb 2 dochters. In mijn vrije tijd geniet ik van mijn gezin, doe ik graag aan sport en ben ik veel in onze tuin te vinden.

Lien van der Lugt

POH-GGZ

Werkdagen
donderdag.

Over mij
Sinds 2015 ben ik werkzaam als praktijkondersteuner huisarts voor de GGZ (POH-GGZ) in zowel Wilnis als Vinkeveen. Als POH-GGZ begeleid ik volwassenen met psychische, psychosociale en psychosomatische problematiek. De verwijzing loopt altijd via de huisarts en de insteek van de begeleiding is kortdurend.

Ik ben in 2007 afgestudeerd als psycholoog aan de Universiteit Utrecht en ik heb o.a. bij Yulius GGZ (Rotterdam) en Intermetzo/Pluryn en Bureau Jeugdzorg gewerkt.

In mijn vrije tijd ben ik graag met mijn gezin en ik houd verder van sporten, spelletjesavonden en vakantie.

Hartelijke groet,
Lien van der Lugt
POH-GGZ

Beatrijs Verkuijl–van Herwaarden

POH-GGZ

Werkdagen
donderdag.

Over mij
Sinds 2018 ben ik werkzaam als POH-GGZ voor de huisartsenzorg, In Alphen aan den Rijn ben ik begonnen en vanaf begin 2022 werk ik ook in een huisartsenpraktijk in Woerden.
Eind 2002 ben ik afgestudeerd als psycholoog aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Na ruim 15 jaar in de reïntegratie te hebben gewerkt in de rol van casemanager, heb ik gekozen voor de huisartsenzorg omdat daar mijn passie ligt.
Ik ben getrouwd met Jan Willem en we hebben een dochter en een zoon en wonen met veel plezier in Leidsche Rijn (nabij Vleuten). In mijn vrije tijd loop ik graag hard, op de dinsdagavond o.a. op de atletiekbaan en in het weekend graag een langer rondje in de natuur. Ik kijk graag naar het sporten van onze kinderen (voetbal en hockey) en daarnaast zing ik sinds een paar maanden in een popkoor. Ik breng graag tijd door met mijn gezin, vrienden en vriendinnen en in de vakantie gaan wij graag kamperen met onze eigen tent in Frankrijk.

Iris van Rosmalen

POH-GGZ jeugd

Werkdagen
vrijdag (vanaf 17 mei).

Over mij
Ik ben Iris van Rosmalen, orthopedagoog en sinds 2023 werkzaam als praktijkondersteuner GGZ Jeugd. Als POH GGZ Jeugd ondersteun ik de huisarts bij hulpvragen rondom psychische en psychosociale klachten van kinderen en jongeren tot en met 18 jaar. Ik werk voor meerdere huisartsenpraktijken in gemeente de Ronde Venen.

Wij wonen zelf niet in deze gemeente maar in de stad Utrecht, waar we na een verbouwing nog lekker aan het klussen zijn in en rondom huis. Buiten mijn werk leer ik graag iets nieuws en beweeg ik veel: zwemmen, pilates, wandelen en sinds kort ben ik begonnen met Padel.  

Kiymet Orhan-Çakmak

doktersassistente

Werkdagen
maandag (oneven weken), dinsdag, donderdag en vrijdag.

Over mij
Na 20 jaar in een stadspraktijk in Utrecht gewerkt te hebben, ben ik in 2016 gestart in Wilnis als doktersassistente.

Eerst op de Dorpstraat bij Tim Tantua en Reinier Groeneveld en sinds juli 2018 in deze mooie nieuwe praktijk.

Ik woon samen met mijn man en 2 kinderen in Mijdrecht.

Naast mijn werk houd ik van wandelen, koken en lezen. In de vakanties ga ik het liefst naar Turkije, waar ik nog een groot deel van mijn familie heb wonen.

Marga Kleinveld

doktersassistente

Werkdagen
maandag t/m woensdag.

Bernadette Blauwhoff-Munsterman

doktersassistente

Werkdagen
maandag (even weken), dinsdag, woensdag, vrijdag (oneven weken).

Over mij
Ik ben Bernadette, woon in Leimuiden, ben getrouwd met Jos en heb 2 volwassen zonen die al zijn uitgevlogen.

Sinds 1 november 2021 ben ik werkzaam als doktersassistente bij de praktijk in Wilnis. Hiervoor heb ik in een huisartsenpraktijk in Hoofddorp gewerkt en 15 jaar als zelfstandig leefstijlcoach. Als doktersassistente vind ik het fijn om mensen blij te maken door ze te helpen of gerust te stellen. Geen dag is hetzelfde, die afwisseling maakt het werk extra leuk.

Ik ben sportief, ga graag tennissen, wandelen of fietsen; het liefst in de buitenlucht. Ik hou van gezelligheid, lekker koken en eten samen met familie of vrienden. Verder hou ik van muziek, films, bootje varen en vakantie vieren.

Grada Strubbe-Van Ankeren

doktersassistente

Werkdagen
maandag, woensdag (om de week), donderdag en vrijdag.

Over mij
Mijn naam is Grada, afgestudeerd doktersassistent en gestart hier in GezondWilnis vanaf januari 2022. Ik vind het prettig om in deze ruime, mooie praktijk te werken.

Je ziet mij achter de balie, aan de telefoon, assisterend aan de zijde van de huisarts of in onze assistentenkamer. Ik vind de afwisseling van werkzaamheden leuk en wat een werkdag brengt is altijd een verrassing.

Wonen doe ik hier niet, maar voetballen bij CSW wel. Hardlopen, fietsen en vooral varen met onze boot doe ik ook graag; de Vinkeveense plassen op en je hebt het vakantiegevoel. Na een dag werken fiets ik met plezier naar huis om mijn man en dochters weer te zien.

Mirjam Smaling

doktersassistente

Werkdagen
maandag t/m donderdag.

Over mij
Sinds juni 2018 ben ik afgestudeerd als doktersassistente en heb ik elders gewerkt in een huisartsenpraktijk. Sinds februari 2022 ben ik werkzaam bij de huisartsenpraktijk in Wilnis.

Wat het vak zo leuk maakt als doktersassistente is dat elke dag weer een andere dag is. Je hebt veel afwisseling. Je bent het eerste aanspreekpunt van de patiënt. Je kan patiënten helpen, geruststellen en een luisterend oor bieden.

Ik woon samen met mijn man in Woerden. In mijn vrije tijd hou ik van bakken, reizen en tijd met familie en vrienden doorbrengen.

Britt de Jongh

doktersassistente

Werkdagen
maandag, dinsdag, woensdag of donderdag.

Over mij

Mijn naam is Britt en ik werk sinds april 2024 bij GezondWilnis.
Ik ben verheugd deel uit te maken van dit gastvrije team, waar iedereen elkaar ondersteunt.
Het is prettig om te werken in een goed georganiseerde praktijk, wat bijdraagt aan mijn werkplezier.
Het contact met de patiënten, de administratie en medische taken maken mijn werk als doktersassistente uitdagend.
Het is voor mij essentieel dat de patiënt zich op zijn gemak voelt en gehoord wordt, daarom denk ik graag met hen mee en vertrek ik voldaan naar huis.

Ik ben graag buiten en fiets regelmatig van Ter Aar naar mijn werk.
Bij thuiskomst geniet ik van de tijd met mijn gezin.
In mijn vrije tijd besteed ik aandacht aan mijn eigen bedrijf in essentiële oliën, waar ik veel energie in steek en voldoening uithaal.

Misschien ontmoeten we elkaar in de praktijk; ik kijk ernaar uit u te leren kennen!

Nicole van Houweninge

doktersassistente

Werkdagen
maandag om de week, dinsdag, woensdag en vrijdag.

Over mij

volgt.

Werkdagen
maandag, dinsdag, woensdag of donderdag.

Over mij

Mijn naam is Britt en ik werk sinds april 2024 bij GezondWilnis.
Ik ben verheugd deel uit te maken van dit gastvrije team, waar iedereen elkaar ondersteunt.
Het is prettig om te werken in een goed georganiseerde praktijk, wat bijdraagt aan mijn werkplezier.
Het contact met de patiënten, de administratie en medische taken maken mijn werk als doktersassistente uitdagend.
Het is voor mij essentieel dat de patiënt zich op zijn gemak voelt en gehoord wordt, daarom denk ik graag met hen mee en vertrek ik voldaan naar huis.

Ik ben graag buiten en fiets regelmatig van Ter Aar naar mijn werk.
Bij thuiskomst geniet ik van de tijd met mijn gezin.
In mijn vrije tijd besteed ik aandacht aan mijn eigen bedrijf in essentiële oliën, waar ik veel energie in steek en voldoening uithaal.

Misschien ontmoeten we elkaar in de praktijk; ik kijk ernaar uit u te leren kennen!

Yvonne van Zijl

administratief medewerkster

Werkdagen
maandag en woensdag.

Over mij
Ik ben in 2010 begonnen als doktersassistente bij Huisartsenpraktijk de Wagenmaker en in 2018 verder gegaan bij Huisartsenpraktijk Wilnis. In april 2022 ben ik administratief medewerkster geworden. Met veel plezier ondersteun ik mijn collega’s hierin.

De overige dagen ben ik samen met mijn man te vinden op de boerderij. Ik houd heel erg van de buitenlucht en ga dan ook graag wandelen of fietsen. Voor de tijd dat ik niet buiten kan zijn lees ik graag een boek of ben ik aan het puzzelen.

Dalia Ali

huisarts in opleiding

BIG-nummer 89928586501

Werkdagen

maandag, dinsdag en vrijdag.

Over mij

Mijn naam is Dalia en vanaf september ben ik gestart als eerstejaars huisarts in opleiding bij huisartsenpraktijk Wilnis. Na het afronden van mijn geneeskunde opleiding heb ik allereerst ervaring opgedaan in verschillende vakgebieden. Zo heb ik gewerkt bij de spoedeisende hulp, bedrijfsgeneeskunde en ook binnen de eerstelijnszorg bij een asielzoekerscentrum. Met mijn opgedane kennis en aanhoudende nieuwsgierigheid om te blijven leren, hoop ik, onder begeleiding van mijn opleiders Tim en Reinier, optimale zorg te bieden voor de patiënten uit Wilnis. In mijn vrije tijd haal ik enorm veel plezier uit mijn hobby’s, waaronder Rocycle, en spendeer ik graag quality time met vrienden en familie.

Laura Stam

Doktersassistente in opleiding

Werkdagen
donderdag en vrijdag.

Over mij
Mijn naam is Laura, ik ben opgegroeid in Vinkeveen en woon sinds 2017 in Mijdrecht met mijn man, zoontje en twee katten.

Ik werk sinds 2013 in de zorg en volg sinds 2022 de opleiding tot doktersassistent. Ik heb voor deze opleiding gekozen omdat het vak mij erg leuk en uitdagend lijkt. In april 2023 ben ik bij deze praktijk gekomen. Volgend jaar is mijn opleiding klaar en kan ik aan de slag als volwaardig doktersassistent!

In mijn vrije tijd spreek ik graag af met vrienden voor DnD, escaperooms of bordspellen, game ik met mijn man en kijk ik graag series en films, vooral Disney en Marvel :). Ook ga ik graag naar Fantasy Fairs zoals Elfia. Samen met mijn zus heb ik een webshop voor sieraden waar ik lekker mijn creativiteit in kwijt kan.

Annelies Verweij

Praktijkmanager

Werkdagen
Een dag in de week.

Over mij

Per 1 januari 2023 ben ik gestart als praktijkmanager voor een zevental huisartsenpraktijken in Wilnis, Vinkeveen en Mijdrecht. Ik werk 4 dagen per week en wekelijks ben ik minimaal een dagdeel aanwezig in de diverse praktijken.
De functie is nieuw voor mij maar ook voor veel huisartsenpraktijken. De werkzaamheden zijn heel divers en dat maakt het werk uitdagend en leuk. De contacten met de diverse medewerkers van de praktijken maken het werk nog mooier.
In mijn vrije tijd wandel ik geregeld. Eenmaal per maand ga ik met een vaste groep op stap en verkennen we Nederland te voet en sluiten we de dag af met een etentje. Daarnaast vind ik het ook leuk om te koken en te bakken, lekker in de tuin te rommelen of van het zonnetje te genieten.

Ideeënbus

Spoedgevallen

Levensbedreigende situatie
Bij een levensbedreigende situatie belt u 112 !

Verwondingen of spoedeisende klachten
Bij verwondingen of spoedeisende klachten belt u van maandag t/m vrijdag tussen 08:00 en 17:00 uur naar (0297) 303404. U kiest hierbij optie 1 in het belmenu.

Na 17:00 uur, op feestdagen of in het weekend kunt u terecht bij Huisartsenpost Leidsche Rijn (Soestwetering 1, 3543 AZ Utrecht). Telefonisch bereikbaar op (088) 1309620.